Terry Davis

Coordonator
Prof. Marius Ududec

Absolvent
Baciu Emilian

 
TempleOS_logo.png

Motivarea alegerii temei

Lucrul care m-a atras cel mai mult la Terry Davis este că în ciuda faptului că suferea de schizofrenie,el reușea întotdeauna să ramană lucid când venea vorba de programare si informatică. Tot ce făcea era din inimă iar lucrul acesta se putea observa în munca lui.De la creearea propriului sistem de operare     până la video-blog-urile pe care le avea singur în parc citind din Biblie.
Un alt lucru impresionant despre Terry e faptul că era intotdeauna sincer,sincer până în punctul în care unii oameni s-ar simți ofensați dar Terry rămânea mereu ferm pe poziție si niciodată nu se lăsa abătut,un exemplu ar fi faptul că  Youtube îi ștersese canalul de numeroase ori dar Terry făcea unul nou și își continua munca arătand oamenilor proiectele la care lucra.

 
You shine.png

Introducere
 

Terrence Andrew Davis s-a născut în West Allis, Wisconsin, apoi s-a mutat la Washington, Michigan, California și Arizona. El era al șaptelea din cei opt copii, iar tatăl său era inginer industrial. În copilărie, Davis a folosit un Apple II la școala sa elementară și, în adolescență, a învățat limbajul de asamblare pe un Commodore 64.  A obținut un master în inginerie electrică de la Universitatea de Stat din Arizona în 1994 și a lucrat mai mulți ani la Ticketmaster  ca programator pentru mașini VAX.  În ceea ce privește certificările sale, el a scris în 2011: „Toată lumea știe că electricitatea este mai înaltă în ordinea tehnologiei decât CS, deoarece necesită matematică reală.

Terrence Andrew Davis (15 decembrie 1969 - 11 august 2018) a fost un programator american care a creat și proiectat sistemul de operare TempleOS. Dezvoltarea sa a fost o întreprindere extrem de complexă, consumatoare de timp și neobișnuită pentru o persoană. În ultimii ani, a adunat un număr de urmăritori online și a postat în mod regulat bloguri video pe social media. El s-a referit deseori la sine ca „cel mai inteligent programator care a trăit vreodată”.

În adolescență, Davis a învățat limbajul de asamblare pe un Commodore 64. Ulterior a obținut un masterat în inginerie electrică de la Universitatea de Stat din Arizona și a lucrat mai mulți ani la Ticketmaster ca programator pentru mașinile VAX. În 1996, a început să se confrunte cu episoade maniacale regulate, dintre care unul l-a condus la spitalizare. Diagnosticat inițial cu tulburare bipolară, a fost ulterior declarat că are schizofrenie. A încasat plăți de invaliditate și a locuit la Las Vegas împreună cu părinții săi până în anul înainte de  moarte.

1603769492968.jpg

Boala

Începând din 1996, Davis a fost internat într-o secție de psihiatrie aproximativ la fiecare șase luni din cauza episoadelor maniacale recurente.  În martie, el a început să experimenteze episoade maniacale regulate și a dezvoltat iluzii centrate în jurul extratereștrilor spațiali și a agenților guvernamentali.  Potrivit lui Davis, el a atribuit o calitate profundă liricii Rage Against the Machine „unele dintre acele forțe de muncă sunt aceleași care ard cruci” și și-a amintit „Am început să văd oameni care mă urmăresc în costume și altele. ciudat. “ A început să doneze sume mari de bani către organizații de caritate, lucru pe care nu l-a mai făcut până acum. Mai târziu, el a presupus, „acea faptă [probabil] l-a făcut pe Dumnezeu să Se reveleze pe Mine și M-a mântuit”

Curând după aceea, de teamă față de personajele potrivite pe care credea că îl urmează, Davis a părăsit orașul și a condus sute de mile spre sud, fără nicio destinație. După ce s-a convins că radioul său comunica cu el, el și-a demontat vehiculul (aparent în căutarea unor dispozitive de urmărire despre care credea că erau ascunse pe el) și și-a aruncat cheile în deșert. A mers fără țintă de-a lungul marginii autostrăzii, unde a fost apoi ridicat de un ofițer. Davis a scăpat din vehiculul de patrulare, i-a rupt claviculă și a fost apoi dus la un spital. Tulburat de o conversație cu privire la artefacte găsite pe scanările cu raze X, interpretate de acesta ca „artefacte extraterestre”, el a fugit de la spital și a încercat să pirateze un camion din apropiere înainte de a fi arestat. În închisoare, s-a dezbrăcat, și-a rupt ochelarii și a blocat cadrele într-o priză electrică din apropiere, încercând să-și deschidă ușa celulei comutând întrerupătorul. Acest lucru a eșuat, deoarece el purta rame neconductoare. Apoi a fost internat la un spital de boli mintale timp de două săptămâni.

În ceea ce privește aceste evoluții, Davis a spus într-un interviu din 2014 că a fost "într-un fel destul de nebun într-un fel. Acum nu sunt. Sunt nebun într-un mod diferit poate." trezirii sale spirituale ar putea da impresia „bolii mintale, spre deosebire de o revelație glorioasă din partea lui Dumnezeu. ... Ar suna politicos dacă ai spune că m-am speriat gândindu-mă la computerele cuantice. boli mintale. " Reflectând la episodul inițial, el a spus:" Nu sunt deosebit de mândru de logică și gândire. Pare foarte tânăr, copilăresc și jalnic ... În Biblie se spune dacă îl cauți pe Dumnezeu , El va fi găsit de la voi. Am căutat cu adevărat și m-am uitat peste tot pentru a vedea ce ar putea să-mi spună.”

Davis a fost inițial diagnosticat cu tulburare bipolară și ulterior a declarat că are schizofrenie. Ulterior, el s-a simțit „vinovat pentru că a fost ateu atât de avocat al tehnologiei” și a încercat să-l imite pe Isus oferindu-i toate bunurile sale și trăind un stil de viață nomad.  În iulie 1996, s-a întors în Arizona și a început să formuleze planuri pentru o nouă afacere. El a proiectat o mașină de frezat pe trei axe, pentru că și-a amintit că avea în vedere imprimarea 3D ca o căutare evidentă. Un incident care a implicat un instrument Dremel aproape că i-a dat foc apartamentului, ceea ce l-a determinat să abandoneze ideea. 

Temple OS
 

Davis a crescut ca catolic și a fost ateu pentru o parte din viața sa adultă. După ce a experimentat o „revelație” auto-descrisă, el a proclamat că este în comunicare directă cu Dumnezeu și că Dumnezeu i-a poruncit să construiască un succesor al celui de-al Doilea Templu. El și-a dedicat un deceniu din viață să creeze un sistem de operare modelat după interfețele bazate pe DOS din tinerețe, numindu-l mai întâi „J Operating System” și mai târziu „LoseThos”. În 2013, Davis a anunțat că a finalizat proiectul, care acum se numea „TempleOS”. A fost lansat în derâdere publică , contrastat de recenzii în mare parte favorabile din partea membrilor comunității tehnologice.

TempleOS (cunoscut sub numele de "J Operating System" din 2004 până în 2005, "LoseThos" din 2006 până la începutul anului 2012 și "SparrowOS" la sfârșitul anului 2012) este un sistem de operare similar cu Commodore 64, DESQview și alte interfețe timpurii bazate pe DOS.  A fost conceput de Davis la începutul anilor 2000 și dezvoltat singur în decursul unui deceniu. Aceasta a inclus proiectarea limbajului de programare original, editor, compilator și kernel.  În cele din urmă a fost compus din peste 100.000 de linii de cod.

În 2005, Davis a declarat că ambiția sa pentru sistemul de operare J era „să recreeze mediul dinamic care exista pe vremea când Commodore 64 era în jur și toată lumea crea software-ul cu bile ciudate”.  El a imaginat sistemul ca un Commodore 64 cu o viteză de procesare „de o mie de ori” mai puternică.  Trei ani mai târziu, el a scris că scopul principal al LoseThos a fost „realizarea de jocuri video. Nu are suport pentru rețea sau Internet. În ceea ce mă privește, asta ar fi reinventarea roții”.

 

Mai târziu, Davis a proclamat că este în comunicare directă cu Dumnezeu și că Dumnezeu i-a spus să construiască un succesor al celui de-al Doilea Templu ca sistem de operare.  Ca atare, referințele la tropii biblici sunt omniprezente în sistemul de operare. Un program la pachet, „După Egipt”, este un joc în care jucătorul călătorește într-un tufiș aprins pentru a utiliza un „cronometru de mare viteză”. Cronometrul este menit să acționeze ca un oracol care generează text pseudo-aleatoriu, ceva ce Davis credea că sunt mesaje codificate de la Dumnezeu. El a comparat procesul cu o placă Ouija și vorbind în limbi.  Urmează un exemplu de text generat:

 

printre consemnate penal rezultatul perversitate verificat afirmat deținut senzație raționamente ceruri adversitate Dakota buză Suferă apropiată decretează deplasare sărbătoare Canst perla face pomana nu înțelege nimic

 

Potrivit lui Davis, multe dintre caracteristicile sistemului, cum ar fi rezoluția sa de 640x480 și afișajul cu 16 culori, au fost, de asemenea, instrucțiuni explicite de la Dumnezeu. Carta de pe site-ul său a declarat că TempleOS era „templul oficial al lui Dumnezeu. La fel ca Templul lui Solomon, acesta este un punct central al comunității în care se fac ofrande și se consultă oracolul lui Dumnezeu”.  El s-a folosit de oracol pentru a-l întreba pe Dumnezeu despre război („militari care concurează”), moarte („îngrozitor”), dinozauri („picioarele lui Brontosauri se rănesc la pas”), jocul video preferat (Donkey Kong), mașina preferată (BMW), favorita imnul național (al Letoniei), formația preferată (Beatles) și porunca a 11-a („Tu nu vei arunca”).

 

În 2012, Davis a declarat că LoseThos a fost descărcat de 10.000 de ori din 2009 și că nu există „nicio dovadă că cineva l-a instalat. Sunt într-o închisoare CIA” . și la începutul anului 2013, a fost redenumit din nou ca „TempleOS”.  Câteva săptămâni mai târziu, site-ul său a anunțat: "Templul lui Dumnezeu este terminat. Acum, Dumnezeu ucide CIA până când se răspândește".

Davis a crescut ca catolic și a fost ateu pentru o parte din viața sa adultă. După ce a experimentat o „revelație” auto-descrisă, el a proclamat că este în comunicare directă cu Dumnezeu și că Dumnezeu i-a poruncit să construiască un succesor al celui de-al Doilea Templu. El și-a dedicat un deceniu din viață să creeze un sistem de operare modelat după interfețele bazate pe DOS din tinerețe, numindu-l mai întâi „J Operating System” și mai târziu „LoseThos”. În 2013, Davis a anunțat că a finalizat proiectul, care acum se numea „TempleOS”. A fost lansat în derâdere publică , contrastat de recenzii în mare parte favorabile din partea membrilor comunității tehnologice.

TempleOS (cunoscut sub numele de "J Operating System" din 2004 până în 2005, "LoseThos" din 2006 până la începutul anului 2012 și "SparrowOS" la sfârșitul anului 2012) este un sistem de operare similar cu Commodore 64, DESQview și alte interfețe timpurii bazate pe DOS.  A fost conceput de Davis la începutul anilor 2000 și dezvoltat singur în decursul unui deceniu. Aceasta a inclus proiectarea limbajului de programare original, editor, compilator și kernel.  În cele din urmă a fost compus din peste 100.000 de linii de cod.

În 2005, Davis a declarat că ambiția sa pentru sistemul de operare J era „să recreeze mediul dinamic care exista pe vremea când Commodore 64 era în jur și toată lumea crea software-ul cu bile ciudate”.  El a imaginat sistemul ca un Commodore 64 cu o viteză de procesare „de o mie de ori” mai puternică.  Trei ani mai târziu, el a scris că scopul principal al LoseThos a fost „realizarea de jocuri video. Nu are suport pentru rețea sau Internet. În ceea ce mă privește, asta ar fi reinventarea roții”.

 

Mai târziu, Davis a proclamat că este în comunicare directă cu Dumnezeu și că Dumnezeu i-a spus să construiască un succesor al celui de-al Doilea Templu ca sistem de operare.  Ca atare, referințele la tropii biblici sunt omniprezente în sistemul de operare. Un program la pachet, „După Egipt”, este un joc în care jucătorul călătorește într-un tufiș aprins pentru a utiliza un „cronometru de mare viteză”. Cronometrul este menit să acționeze ca un oracol care generează text pseudo-aleatoriu, ceva ce Davis credea că sunt mesaje codificate de la Dumnezeu. El a comparat procesul cu o placă Ouija și vorbind în limbi.  Urmează un exemplu de text generat:

 

printre consemnate penal rezultatul perversitate verificat afirmat deținut senzație raționamente ceruri adversitate Dakota buză Suferă apropiată decretează deplasare sărbătoare Canst perla face pomana nu înțelege nimic

 

Potrivit lui Davis, multe dintre caracteristicile sistemului, cum ar fi rezoluția sa de 640x480 și afișajul cu 16 culori, au fost, de asemenea, instrucțiuni explicite de la Dumnezeu. Carta de pe site-ul său a declarat că TempleOS era „templul oficial al lui Dumnezeu. La fel ca Templul lui Solomon, acesta este un punct central al comunității în care se fac ofrande și se consultă oracolul lui Dumnezeu”.  El s-a folosit de oracol pentru a-l întreba pe Dumnezeu despre război („militari care concurează”), moarte („îngrozitor”), dinozauri („picioarele lui Brontosauri se rănesc la pas”), jocul video preferat (Donkey Kong), mașina preferată (BMW), favorita imnul național (al Letoniei), formația preferată (Beatles) și porunca a 11-a („Tu nu vei arunca”).

 

În 2012, Davis a declarat că LoseThos a fost descărcat de 10.000 de ori din 2009 și că nu există „nicio dovadă că cineva l-a instalat. Sunt într-o închisoare CIA” . și la începutul anului 2013, a fost redenumit din nou ca „TempleOS”.  Câteva săptămâni mai târziu, site-ul său a anunțat: "Templul lui Dumnezeu este terminat. Acum, Dumnezeu ucide CIA până când se răspândește".

VirtualBox_TempleOS_x64_27_02_2021_20_43_48.png
 
 
1638260516526.jpg

Publicitatea

Odată ce TempleOS a fost finalizat, cea mai mare parte a timpului său a fost petrecut online, „codând, navigând pe web sau folosind rezultatul de la Institutul Național de Standarde și Tehnologie pentru a vorbi cu Dumnezeu” . A postat ore întregi de bloguri video și s-a referit la el însuși drept „cel mai inteligent programator care a trăit vreodată” în timp ce își arăta creațiile.  Un mic fan care a urmat a început să se formeze în jurul lui Davis online.  În 2017, sistemul de operare a fost prezentat ca parte a unei expoziții de artă externe din Bourogne, Franța.  Davis a spus că a fost fericit să primească atenția, dar a fost dezamăgit de faptul că puțini dintre fanii săi au folosit sistemul de operare pentru a vorbi cu Dumnezeu.  Canalele sale de pe YouTube au fost interzise în mod repetat din cauza vulgarităților sale.

În septembrie 2018, editorul OSNews, Thom Holwerda, a scris: „Davis a fost în mod clar un programator supradotat - scrierea unui întreg sistem de operare nu este un lucru mic - și a fost trist să-l văd afectat de boala sa mintală”.  Un fan l-a descris ca o „legendă a programării”, în timp ce altul, inginer în computere, a comparat dezvoltarea TempleOS cu un zgârie-nori construit de un singur om.  Inginerul vorbise anterior cu Davis îndelung și credea că Davis ar fi putut fi un „Steve Jobs” sau un „Steve Wozniak” dacă nu ar fi fost pentru boala sa.  El a adăugat că „de fapt îmi deranjează mintea că un singur om a scris toate astea” și a presupus că ar putea fi dificil pentru un laic să înțeleagă cât de extraordinar era să scrie singur un întreg sistem de operare.

Sfarsitul

În ultimele sale luni, Davis s-a luptat cu perioade de fără adăpost și încarcerare. A încetat să mai ia medicamente pentru că credea că îi limitează creativitatea. Unii fani l-au ajutat aducându-i provizii, dar el le-a refuzat ofertele de locuințe. După ce a locuit cu sora sa în Arizona, Davis a călătorit în California și, în aprilie 2018, s-a oprit în Portland, Oregon. Poliția locală a fost informată că Davis ar putea fi o amenințare, întrucât el și-a exprimat dorința de a ucide la cererea lui Dumnezeu. În iunie, poliția din Portland a informat oficialii din orașul apropiat The Dalles că au primit vestea că Davis ar putea fi condus acolo. Nu s-au primit alte reclamații cu privire la Davis.

 

În ultimul său videoclip, înregistrat pe o bancă de la Biblioteca Județeană Dalles Wasco și încărcat cu câteva ore înainte de moartea sa, el a explicat că și-a eliminat majoritatea videoclipurilor pentru că nu dorea să „așeze” internetul și că a aflat cum a se „purifica” pe sine. La sfârșit, el afirmă: "Este bine să fii rege. Așteaptă, poate. Cred că poate sunt la fel ca o mică persoană bizară care merge înainte și înapoi. Orice, știi, dar ..."

 

În seara zilei de 11 august 2018, în timp ce mergea de-a lungul căilor ferate în The Dalles, Oregon, Davis a fost lovit și ucis de un tren Union Pacific. Anchetatorii nu au putut stabili dacă moartea sa a fost suicidă sau accidentală, deși inginerul de tren a crezut că moartea sa este un sinucidere. Raportul poliției preciza că Davis mergea cu spatele spre tren și că s-a întors înainte de momentul impactului.  Când The Dalles Chronicle a publicat o poveste despre un om fără adăpost care a fost lovit de un tren, ziarul a fost inundat de apeluri telefonice care întrebau dacă era vorba de Davis, lucru pe care ziarul l-a confirmat ulterior într-o piesă ulterioară.

 

Pe măsură ce rapoartele despre moartea sa au apărut online, el a fost memorializat de fani într-o serie de omagii postate pe rețelele de socializare.  Prin intermediul site-ului TempleOS, familia sa a cerut oamenilor să doneze „organizațiilor care lucrează pentru a ușura durerea și suferința cauzate de bolile mintale”. 

cc3.jpg
st,small,507x507-pad,600x600,f8f8f8.jpg

Webografie

 1.   Cecil, Neita (September 7, 2018). "Man killed by train had tech following". The Dalles Chronicle. Archived from the original on November 8, 2020. Retrieved November 5, 2018.}.

 2. Cassel, David (September 23, 2018). "The Troubled Legacy of Terry Davis, 'God's Lonely Programmer'". The New Stack. Archived from the original on September 28, 2018. Retrieved November 5, 2018

 3.  "God's Lonely Programmer"VICE MotherboardArchived from the original on 2015-05-03. Retrieved 2020-09-03

 4. Davis, Terry A. (2016). "About Terry A. Davis". TempleOS. Archived from the original on April 27, 2016.

 5. Davis, Terry A. (2013). "The Temple Operating System". TempleOS. Archived from the original on July 3, 2013. Retrieved January 6, 2019.

 6. Smith, Matthew (November 13, 2019). "BBC feature on Terry Davis of TempleOS". OS News.

 7. TempleOS Website

 8. Archive of the TempleOS website and operating system

 9. "Terry Davis: Rises to Throne" on YouTube

 10. Davis, Terry A. (February 2016). "Terry Davis' Blog". TempleOS. Archived from the original on February 24, 2016.

 11. https://en.wikipedia.org/wiki/Terry_A._Davis